Stort skolprojekt i Vallentuna!

Windefalk färdigställer just ett av sina största skolprojekt hitintills – Hagaskolan

De har ventilation- och styrentreprenaden när Vallentuna kommun tillsammans med JM Entreprenad bygger en ny skola på 13 000 kvm för ca 1000 elever. Skolan kommer att bestå av två byggnader i i två plan, skolbyggnad och idrottshall, Skolan beräknas stå klart till hösten 2019.

Windefalk installerar behovsstyrd VAV-ventilation i skolan. Luftmängden regleras först ner till ett minflöde när ingen befinner sig i rummet, sen upp till ett närvaroflöde via rörelsedetektor, och till sist steglöst upp efter hur många elever det är i ett klassrum, beroende på hur hög koldioxidhalten eller temperaturen är i rummet.

Det första spadtaget för Hagaskolan togs 7 mars 2017 och skolan beräknas stå klar till höstterminen 2019. För Windefalks räkning startade de projekteringen redan 2016 och har sin slutbesiktning den 31 mars 2019.

-Att bygga skolor känns viktigt. Vi bidrar till en viktig samhällsfunktion. Det är det många speciallösningar som behövs i en skola av den här typen som spånsuganläggningar till trä- och metallslöjdsalar. Även i klassrum byggda för andra skolämnen som NO, kemi och hemkunskap behövs det speciallösningar för ventilationen med bibehållen balans i luftflödet, säger Mikael Windefalk, vd på Windefalk.

-Windefalk sköter sig mycket bra. Det fungerar klockrent att arbeta med dem. De är lyhörda proaktiva och samarbetsvilliga. Bra personal som alltid står för ett bra bemötande. Jag jobbar gärna med dem vid flera tillfällen, säger Patrik Isaksson, platschef på JM-Entreprenad.