Stor entreprenad när nya NetOnNet Veddesta byggs!

Windefalk har ventilationsentreprenaden när NetOnNet flyttar till ny lokal inom Veddesta. För femton år sedan öppnade NetOnNet sina allra första lagershop i just Veddesta. Nu är det dags att flytta till nya, fräscha lokaler vid Veddesta Handelsplats.  Windefalks uppdragsgivare CA Fastigheter bygger där om en tom industrihall med entresolplan till en modern och trevlig lagershop. Den nya lokalen är på 3200 kvm.

Windefalk startade projekteringen i februari och ritade bl a NetOnNets nya luftbehandlingssystem.

Det är ett VAV-system (Variable Air Volume) dvs variabelflödessystem, som innebär att ventilationsflödet under drifttiden regleras efter rumstemperatur, koldioxidhalt och närvaro.

Det har fungera ypperligt med Windefalk. Vi är riktigt glada över hela deras insats, från projekteringen till utförande. De skapade en luftbehandlingslösning från ”scratch” och implementerade den i handlingarna. En av deras styrkor är samordningen med övriga underentreprenörer och samordningen med mig som byggledare. Genom hela projektet har Windefalks produktionskedja varit intakt med bra logistik, tillgång till material och ett bra montagearbete, säger Djordje Lazarevic, byggledare åt CA Fastigheter

-Utmaningen i projektet har varit den korta produktionstiden och takhöjden. Det är nio meter från golv till tak, vilket innebar att en stor del av montaget genomfördes med hjälp av saxliftar. Vi satte in 800 mm kanaler i taket för att kunna förse hela lokalen med höga luftflöden för att kunna bära med sig kyla under sommarhalvåret. På Entresolplan byggde vi ett fläktrum och installerade ett ventilationsaggregat med inbyggd kylmaskin. Det gör det enkelt att kyla tillluften utan en massa rördragningar. En smart paketlösning helt enkelt, Samarbetet med CA Fastigheter har fungerat riktigt bra – som vanligt får jag väl säga, säger Johan Walldie, projektledare på Windefalk.

Beställare: CA Fastigheter

Byggherre: NetOnNet