Hyresgästanpassning för restaurang och takbar i Batteriet!

2021 startade Windefalk arbetet med basinstallationen av luftbehandlingssystemet i den 34 000 kvm stora kontorshuset Batteriet på Södermalm. Nu pågår hyresgästanpassningen och Windefalks uppdrag innefattar våningar 16,18 samt 10, 12.  När allt är klart blir Batteriet en unik och gränsöverskridande byggnad som genom kreativa möten kommer inspirera och stärka företagskulturer. Ett kreativt centrum på Södermalm.

Just nu är Windefalk i full gång med hyresgästanpassningen av takbaren med sin året runt-öppna takterass och utsikt över takåsarna. En perfekt plats för både afterwork och möten. I takbaren installeras ett tilluftaggregat, ny frånluftsfläkt på taket samt nya kanaler. 

Samtidigt som arbetet med takbaren pågår hyresgästanpassar Windefalk för en ny restaurang på entréplanet. Det är Michelinkrogen Etoile som får en systerrestaurang under namnet Celeste. 

Windefalk har stor erfarenhet och genomfört många entreprenader i restaurang- och storkök och vet vilka lösningar som krävs för en fungerade köksventilation. I restaurangen installeras ventilation med variabelt luftflöde och moderna kökskåpor med uv-rening.

– Ventilationslösningar i restaurangkök är hårt styrda av olika regler vilket är bra. Ventilationen i ett kök är viktigt, inte bara ur brandsynpunkt utan också för att bibehålla en god och trivsam miljö för både personal och gäster. Det har varit både spännande och roligt att vara en del av uppbyggnaden av den här unika byggnaden. Samarbetet med vår uppdragsgivare och alla andra entreprenörer i projektet har fungerat väl, säger Johan Walldie, projektledare på Windefalk.