Windefalk genomförde ventilation- och styrentreprenaden i en ABT 06 när Vallentuna kommun tillsammans med JM Entreprenad byggde en ny skola på 13 000 kvm för ca 1000 elever. Skolan består av två byggnader i i två plan, skolbyggnad och idrottshall.

Windefalk installerade en behovsstyrd VAV-ventilation i skolan. Luftmängden regleras först ner till ett miniflöde när ingen befinner sig i rummet, sen upp till ett närvaroflöde via rörelsedetektorer, och till sist steglöst upp efter hur många elever det är i ett klassrum, beroende på hur hög koldioxidhalten eller temperaturen är i rummet.

Det första spadtaget för Hagaskolan togs 7 mars 2017 och skolan stod klar till höstterminen 2019. För Windefalks räkning startade de projekteringen redan 2016 och hade sin slutbesiktning den 31 mars 2019.

-Att bygga skolor känns viktigt. Vi bidrar till en viktig samhällsfunktion. Det är många speciallösningar i en skola av den här typen som spånsuganläggningar till trä- och metallslöjdsalar med balanserade luftflöden även när spånsugsanläggningen är i drift.. Även i klassrum byggda för andra skolämnen som NO, kemi och hemkunskap satte vi in speciallösningar för ventilationen med bibehållen balans i luftflödet, säger Mikael Windefalk, VD på Windefalk.

-Windefalk skötte sig mycket bra. Det fungerade klockrent att arbeta med dem. De är lyhörda proaktiva och samarbetsvilliga. Bra personal som alltid står för ett bra bemötande. Jag jobbar gärna med dem vid flera tillfällen, säger Patrik Isaksson, platschef på JM-Entreprenad.

Byggherre: Vallentuna kommun
Beställare: JM-Entreprenad