Nytt kök i Karlslundsskolan (fd Hjälmstaskolan) i Vallentuna!

Windefalk fick i uppdrag av Eneby Bygg att på totalentreprenad genomföra ventilationsentreprenaden när Vallentuna kommun ville uppgradera skolans tillagningskök. Windefalk har stor erfarenhet av tillagningskök i både restauranger och skolor. Lyckade uppdrag i skolkök den senaste tiden är t ex Förskolan Församlingshuset i Bromma, Kvarnbackaskolan i Kista och restauranger som Boulebar på Liljeholmen. Windefalk genomförde projekteringen i februari/mars 2020, installationsarbetet pågick under våren och sommar och i september samma år var projektet slutfört. Köket är byggt för att kunna tillaga 600 portioner per skoldag.

-Windefalk är riktiga proffs. Jag har jobbat med det här i 40 år och kan konstatera att Windefalk verkligen vet vad de gör. Vi är väldigt nöjda och jobbar gärna med dem igen, säger Anders Roos, projekt- och platschef på Eneby Bygg.

-När det gäller köksventilation är rätt materialval avgörande för att rätt funktion upprätthålls. Vi använder svartplåt med vätsketäta kanaler för att underlätta rengöring. Vi har också installerat Ansulex som är ett automatiskt brandskydd, speciellt anpassat för storkök och restauranger. Eneby Bygg var en perfekt partner i det här projektet, säger Johan Walldie, projektledare på Windefalk.