Återbruk av ventilationskanaler när Matmissionen öppnar matbutik i Norrtälje!

Windefalk har i uppdrag installera luftbehandlingssystemet i Matmissionens nya matbutik i Norrtälje. Matmissionen är Stockholms Stadsmissions koncept för sociala matbutiker. I dessa svåra tider med hög inflation, höga räntor och allt högre matpriser gör Matmissionen en fantastisk insats för att hjälpa ekonomiskt utsatta människor genom att sälja bra matvaror till reducerat pris.

Genom ett samarbete med dagligvaruhandeln doneras matvaror och produkter som annars hade riskerat bli svinn ifall inte Matmissionen tog hand om dem. Varorna hos Matmissionen behöver inte ha kort datum. Det kan lika gärna vara feltryck på förpackningen, byte av förpackning eller att ytterförpackningen är lite skadad.

I Sverige finns det i dag åtta Matmission-butiker men behovet är stort och därför planeras det för ytterligare fem butiker under året, varav en öppnar i Norrtälje. Varje butik beräknas rädda upp till 1000 ton produkter årligen.

I den nya butiken installerar Windefalk ett nytt luftbehandlingsaggregat med kylfunktion. Befintliga kanaler kommer återanvändas av miljö- och kostnadsskäl. De rengörs och uppdateras i standard. Uppdraget beräknas vara klart under i maj 2023.

-Matmissionen gör en hedervärd samhällsinsats som bör stödjas. I det här projektet försöker vi återanvända så mycket som möjligt av den befintliga installationen. Det är inte nödvändigt att ta bort fungerande teknik bara för att sätt in nytt. Att återbruka är bra för miljön och plånboken. Vi är i sluttampen av uppdraget och allt har gått bra, säger Mikael Windefalk, VD på Windefalk.