Totalentreprenad i nytt handelshus!

Windefalk har totalentreprenaden på luftbehandlingen när COBAB nu uppför den sista etappen av kv. Roboten inom handelsområdet Norrteljeporten genom att bygga Hus A. Tidigare har Windefalk medverkat när COBAB bl a byggt Handelshus B som hade lyckad slutbesiktning september 2021. 

Namnet Kv.Roboten kommer sig av att försvaret tidigare använt området för luftvärnsrobotar på det gamla anrika LV3.

Det nya uppdraget i Hus A är nästan dubbelt så stort som det tidigare projektet, byggnaden är tolv meter hög och på 9100 kvm med en del entresoler som mellanbjälkslag. Det mest framträdande är det stora glaspartiet som skapar ett ovärderligt skyltvärde.

För fastighetsägarna är det viktigt att byggnaden är hållbar och energisnål. Målet är att byggnaden efter två år i drift klassificeras i en ännu bättre energiklass, vilket ökar fastighetens värde och möjliggör bättre lånevillkor. Windefalk kommer ha en stor del i det hållbarhetsarbetet genom att de aggregat och ventilationslösningar de installerar är extremt energieffektiva.

Basinstallationen är klar och nu arbetar Windefalk löpande med hyresgästanpassningar. Inflyttningsklara hyresgäster är bl a Marinstore, Sveriges största marinkedja, Hedin Bil, en av Sveriges största marknadsplatser för fordon och fordonstjänster  Seth and Sally och Grafokett. Lokalen mot E18 vid infarten väntar fortfarande på en spännande hyresgäst som är ute efter Norrtäljes bästa skyltläge.

– Windefalk har som vanligt utfört ett mycket bra arbete i våra projekt här i Norrteljeporten. När också prislappen var rätt på detta projekt var Windefalk det självklara valet, säger Håkan Wickström, projektchef på COBAB Sverige AB

Byggherre: Hinderb. 4 Fastighets AB

Beställare: COBAB Sverige AB