Windefalk installerar i ny Arken Zoo-butik!

 

Windefalk har ventilationsentreprenaden när Arken Zoo bygger en ny butik i Veddesta utanför Stockholm. Arken Zoo räknas som Sveriges ledande kedja inom sin bransch och har i dagsläget över 100 butiker runtom i Sverige. Windefalks uppdragsgivare är CA Fastigheter.

Den nya butiken på 700 kvm i Veddesta beräknas öppna i januari 2022 och ryms i samma byggnad som den NetOnNet-butik Windefalk genomförde ventilationsentreprenaden i våren 2021. En industribyggnad som totalrenoverats och byggts om till nya moderna och fräscha lokaler.

För både Arken Zoo och NetOnNet har Windefalk ”inhouse” ritat alla ventilationshandlingar. Systemet som installeras är ett VAV-system (Variable Air Volume) dvs variabelflödessystem. Det innebär att ventilationsflödet under drifttiden regleras efter rumstemperatur, koldioxidhalt och närvaro. Aggregatet har en inbyggd kylmaskin vilket gör att det varken behövs någon extern kylmaskin eller förångare på taket. Smart och praktiskt!

Windefalk håller just nu på med installationsarbetet och beräknas vara klara i december 2021.

-Vi installerar ungefär samma lösning för Arken Zoo som vi tidigare gjorde för den stora NetOnNet-butiken i samma byggnad. Projektet flyter på friktionsfritt och vi tackar CA Fastigheter för en professionell byggledningen, säger Johan Walldie, projektledare på Windefalk.

Byggherre och beställare: CA Fastigheter