Stort uppdrag för Windefalk när Arcona bygger FENIX STHLM!

Fenix Sthlm (kv.skålen) är en äldre fabriksbyggnad som ligger i Hagastaden och som nu både byggs om och byggs till. Huset har tidigare haft en historia som hantverkshus med högt i tak och stora spröjsade fönster. Nu rivs byggnaden stomren och kommer därefter omsorgsfullt renoveras med ny planlösning, nya tekniska system, nytt ytskikt och slutligen byggas på med 5 500 kvm i tre våningsplan. När allt är klart kommer byggnaden ha ca 24 000 uthyrningsbara kvadratmeter avsedda för kontor, konferenscenter, gym, restaurant, café och en takbar. Fenix ska nå en Breem Execellent-certifiering. Andra viktiga bitar i Fenix-konceptet är solceller på taket, concierge service, hälsosam mat, cykelparkering, konst, ljus och ljud i gemensamma ytor.

Windefalk ansvarar för hela luftentreprenaden!

Arcona har gett Windefalk i uppdrag att projektera och installera luftbehandlingssystemet i byggnaden. De kommer att installera ett energieffektivt ventilationssystem med 800 till 900 behovstyrda VAV-kylbaffler samt 14 luftbehandlingsaggregat i olika storlekar. 

I projekteringen finns också en restaurang med storkökskåpor, batteriåtervinning och ozonrening m m. Windefalk startade sin del av projekteringen i juli 2020 och installationsarbetet är beräknat att starta januari/februari 2021. Enligt planen ska basen vara klar i april 2022 och i slutet av samma år ska huset var bestyckat och övriga hyresgäster inflyttade. Windefalk genomför både basinstallationen och hyresgästanpassningen.

– Jag har goda erfarenheter av Windefalk från mitt föregående projekt tillsammans med dem. Då hade de också totalentreprenaden på luftbehandlingen. I det här projektet ser jag framför mig en trevlig och rolig resa tillsammans med en noggrann och ansvarstagande entreprenör som verkligen gör sitt bästa, säger Cecilia Lundberg, projektchef på Arcona.

– Det här är ett stort projekt som vi är stolta över att få vara en del av. FENIX kommer bli något alldeles extra när det är klart. Ett stort plus är att arbeta med Arcona – en trygg och väldigt kompetent beställare som skapar god stämning och håller ordning och reda, säger Johan Walldie, projektledare på Windefalk