Smarta energibesparande ventilationslösningar i Kronängsskolan!

Kronängsskolan invigdes hösten 2017 och är en av Stockholms modernaste skolor. Det är en högstadieskola på ca 6.600 kvm med plats för ca 550 elever i årskurs 7 till 9 samt kulturskola.

Skolan byggdes och inreddes efter ett nytt mönster med en öppen miljö med glasade väggar för rymd och insyn. Stora och små rum har öppna i ytor i anslutning till varandra. Kronängsskolan är klassad som Miljöbyggnad Guld.

Windefalk som hade både ventilations- samt styr och regler-entreprenaden startade projekteringen av uppdraget 2015 och installationsarbetet under 2016. Under den tiden bidrog de med flera innovativa ventilationslösningar för att spara energi.

– Det är bra att jobba med Windefalk. De jobbar snabbt, är alltid först och sköter sig bra. Jag kan inte vara mer nöjd än vad jag är. Windefalk går i gång när det finns en utmaning. I det här projektet hade vi från början planerat för en helt annan ventilationslösning än vad det blev. Det är Windefalks förtjänst. De satte in en modern VAV-anläggning som är en närvarostyrd anläggning som känner av belastningen i lokalerna och smidigt anpassar sig efter behovet. Deras förslag spar energi och skapar bättre arbetsmiljö för både elever och lärare. Windefalk har min varmaste rekommendationer, säger Jörgen Böhlin, arbetschef på Erlandssons Bygg i Stockholm.

Byggherre: Waxholm Stad

Beställare: Erlandssons Bygg