Handelshus under uppförande i Norrtälje!

COBAB har fått i uppdrag att uppföra ytterligare ett handelshus i Norrtäljeportens köpcentrum. Windefalk står för ventilationsentreprenaden. Fastigheten kommer innehålla en restaurang, ett padelcenter, crossfit-anläggning samt bilhandel med verkstad. När byggnaden är klar är den tolv meter hög, delvis i tre plan med en bruttoarea på 6400 kvm. Padelhallen får en fri höjd på ca 12 meter.

Byggnaden står i dag klar med tak, fasad och rumsindelning. Montering av innerväggar pågår.

Windefalk kommer att dra ventilationen till byggnadens alla olika verksamheter. Restaurangen får avsedd köksventilation med installation svartplåt och kåpor. I Padelhallen och crossfitanläggningen installeras egna aggregat. Byggnaden värms till största delen via ventilationen, med blandningsdelar för att klara hygienflödet, samt med cirkulationsluft för att klara värmebehovet. 

Windefalk beräknar vara klara med sin del av uppdraget våren 2021.

– Windefalk är ett företag med drag under galoscherna i positiv bemärkelse. Alltid full fart. Jag har arbetat med dem i femton års tid. De sista åtta åren på COBAB. Det är en duktig och pålitlig leverantör som alltid vill att det ska bli rätt, säger Håkan Wickström, projektchef på COBAB Sverige AB